Ekrem Hakkı Ayverdi Anadolu Lisesi

Vizyon: Toplumun, eğitim düzeyini ve böylece yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile eğitim ve öğretimi en üst düzeyde, ilmi teknikleri kullanarak sunmak.Öğrencileri; duymaya, düşünmeye, özellikle araştırmaya yöneltmek, yeni bilgi ve uygulamaları geliştirip desteklemek,milli ve manevi değerlerini koruyan, çağın gerektirdiği bilgi,beceri ve davranışları kazanmış vatanını milletini seven ve yücelten öğrenciler yetiştirmek, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri etik anlayışı içinde ilke ve değerleri ile örnek bir okul olmak istiyoruz.

Misyon: Öğrencilerimizi,özgür bilimsel düşünme, çalışma, araştırma yapma, problem çözme yeteneklerini, karşılıklı sevgi saygı kurallarına bağlı kalarak geliştirip, hayata ve üniversitelerin en iyi bölümlerini kazanmaya hazırlamak,eğitimde mükemmellik,öğrenci-veli memnuniyeti ve mutluluğu,ülkemizde seçkin ve örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

Başarılar:

Saatler: 9.00-16.05
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuzun Özel Servisi vardır. Sincan-Fatih-Yenikent güzergahında öğrencileri almaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz Adrese Dayalı Yerel Yerleştirme ile öğrenci almaktadır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı; Taban okul başarı puanı: Tavan okul başarı puanı: 93,57 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı; Taban okul başarı puanı: 60,2690 Tavan okul başarı puanı: 93,9865
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: OKULUMUZ HENÜZ MEZUN VERMEMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler: SINIFLAR ARASI FUTBOL, VOLEYBOL, MASA TENİSİ TURNUVASI.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI .
Proje Çalışmaları: 17 ADET PROJE SERGİLENMİŞTİR.

WEB - https://ekremhakkiayverdianadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Fevzi Çakmak Mah.70.Cad.No4 Sincan/ANKARA

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Yenikent Ortapınar TOKİ konutları içerisinde yer alan okulumuz İlksan TOKİ konutlarına 10 dk mesafededir.

Adres - Fevzi Çakmak Mah.70.Cad.No4 Sincan/ANKARA

Ulaşım 557,572,573 ve 577 Nolu EGO Otobüsleri ve Ortapınar TOKİ Dolmuşları