ÖĞLE ARASI VE CUMA SAATİ ÇIKIŞLARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ DÜZENLEME

03.04.2023 543

Değerli Velilerimiz,

Geleceğimizin teminatı, göz bebeğiniz değerli gençlerimize daha güvenli eğitim öğretim ortamı sunmak amacıyla öğle arası ve Cuma namazı saati çıkışlarıyla ilgili düzenlemeye gitme ihtiyacı doğmuştur.

 Öğrencilerimizin öğle arası çıkış izinleri ile ilgili  yapılan değerlendirmede; yaşanan ve yaşanması muhtemel güvenlik sorunları, öğrencilerin öğle arasında dışarda her açıdan kontrolsüz olmaları, bu süre zarfında istenmeyen zararlı alışkanlıklara yönelme durumları, öğle tatili sonrasında derse geç girdikleri ve buna bağlı devamsızlık sorunları yaşadıkları göz önünde bulundurularak tüm öğrencilerin öğle arası ve cuma saati ÇIKIŞ İZİNLERİ İPTAL EDİLMİŞTİR. (Daha önce izni, dilekçesi olan vs. tamamı)

Bundan sonraki süreçte veli olarak, okulun evinize yürüme mesafesinde olduğunu ve öğrencinin öğle tatilinde yalnızca evine gideceğini beyan eden ve öğle tatili süresi zarfında öğrencinin başına gelecek her türlü durumdan ötürü sorumluluğun kendinizde olduğunu beyan eden DİLEKÇEYİ bizzat okul idaresine teslim etmeniz halinde,  dilekçenin Okul Müdürlüğü tarafından da uygun görülmesi halinde öğrenci öğle tatilinde çıkış yapabilecektir. (Dilekçe okul idaresinden alınacaktır.)

Cuma günleri Cuma Namazına gidiş gelişler ile sınırlı olmak kaydı ile aynı şekilde velisinin sorumlu olduğunu, öğrencinin sadece Cuma günleri camiye gidip gelmesi amacıyla izin talep eden velilerimiz de izin dilekçesini bizzat okul müdürlüğüne vermesi halinde öğrenci çıkış yapabilecektir.

Öğle arası ve Cuma çıkış izinlerinin tamamı 14 Nisan 2023 tarihi itibariyle iptal edilecek olup, 24 Nisan 2023 Pazartesi gününden itibaren çıkış izni olmayan hiçbir öğrenciye öğle arası çıkış yaptırılmayacaktır. (Dilekçe okul idaresinden alınacaktır.)

Bu kurallara uymayan öğrenciler Ortaöğretim Yönetmeliğinin (Madde-164-1) “Sağlık ve güvenlik tebbirlerine uymamak” maddesi gereği disiplin kuruluna sevk edilerek öğrenci hakkında gerekli işlem yapılacaktır.

Bu uygulamanın öğrencimizin güvenliği için olduğunu tekrar hatırlatır, işbirliği ve anlayınız için teşekkür ederiz.

 

                                                                                                                                               Fevzi KÖSE

                                                                                                                                              Okul Müdürü